Politiek

Mijn drijfveer is bestaanszekerheid versterken en gelijke kansen vergroten voor iedereen in de samenleving.
Artie Ramsodit afbeelding politiek

Eerste Kamerlid kandidaat

Iedereen in onze samenleving heeft recht op bestaanszekerheid. Het is mijn drijfveer in mijn dagelijks werk als gepromoveerd onderzoeker, ondernemer, bestuurder en toezichthouder. Nu wil ik daar verder vervolg aan geven als lid van de Eerste Kamer.

Partij van de arbeid

Plek 7

Ik voel mij thuis bij de Partij van de Arbeid, want samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen het goed heeft. Daarom ben ik kandidaat voor de Eerste Kamer. Daar wordt namelijk besloten over de wetten in Nederland. Ik wil ervoor zorgen dat de wetten en regels in Nederland sociaal zijn voor iedereen.

Op 15 maart zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten. Als je eerlijke kansen wilt voor iedereen stem dan op de PvdA. Met je stem zorg je er ook voor dat ik in de Eerste Kamer kom. Voor de provincie Noord-Holland trek ik op met Tim Wagelaar op plek 4, hij komt ook uit Haarlem. Voor de provincie Zuid-Holland trek ik op met  Paulien van de Hoeven op plek 9 en Sangita Paltansing, lijstduwer op plek 44 om ook kiezers met Surinaamse wortels te stimuleren te gaan stemmen.

Lees meer >

Beloftes

Thema's waar ik me graag voor inzet

Kansengelijkheid ongeacht je wieg of je portemonnee

Ik ben geboren in Suriname en kwam met mijn ouders naar Nederland. "Hard werken, je best doen en elkaar helpen" heb ik van huis uit geleerd. Ik heb alle mogelijke kansen aangepakt om te komen waar ik nu ben.

Dat was niet altijd makkelijk omdat Nederland voor mijn ouders een nieuw thuis was. Ik heb mijn weg gezocht en gevonden. Iedereen verdient dezelfde kansen, ongeacht waar je wieg stond of je portemonnee.

Helaas gaat dat niet vanzelf. Dat raakt mij omdat ik dat oneerlijk vind.  Daarom wil ik kansengelijkheid vergroten. Belangrijk daarvoor is toegang tot kennis en tot netwerken zodat je stappen kunt zetten om verder te komen.

Veilige buurten om op te groeien

Ik groeide op in Spangen, Hoogvliet en Schiedam. Voor de buitenwereld niet de beste wijken maar voor mij een fijn thuis. Alle jongeren verdienen een veilige buurt om onbezorgd op te groeien.

Als je ouders geldzorgen hebben, er weinig aandacht voor je is en het op school niet lukt, dan word je makkelijk meegezogen om een andere weg in te slaan. Het is daarom belangrijk dat er plekken zijn in de buurt waar je terecht kunt, kunt leren en kunt groeien.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind in iedere buurt een plek heeft om thuis te komen. Ook ons Tweede Kamerlid Songül Mutuler maakt zich daar hard voor.

Iedere jongere moet zich kunnen ontwikkelen

Mijn ouders hadden niet gestudeerd en ik was in de familie de eerste die naar de universiteit ging. Jezelf kunnen ontwikkelen gun ik elke jongere.

Vakmensen zijn hard nodig. Iedere jongere verdient dezelfde kansen: een opleiding die het beste uit je haalt, een baan waarmee je kunt rondkomen, een fijn huis en goede zorg. Ik wil daarom bijdragen aan de toekomst van Nederland met wetten en regels die sociaal zijn voor iedereen. Dus ook voor jongeren.

Tim Wagelaar is student en kandidaat voor de provinciale staten in Noord Holland. Hij maakt zich hard voor jongeren.

Wat ik heb bereikt

Bestaanszekerheid

Als portefeuillehouder voor economie en werkgelegenheid, ruimtelijke ordening sociale huisvesting (2010 tot 2014).

Resultaten
Betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, betaalbare (zelf)bouw en meer woonkansen voor kwetsbare huurders.

Gelijke kansen

Als portefeuillehouder voor jeugd(zorg), werk, inkomen, participatiewet, schuldhulpverlening, minimaregelingen en armoede (2014 tot 2017).

Resultaten
Laagdrempelige schuldhulpverlening, verbetering pleegzorg, meer kansen bij arbeidsbeperking en versterking armoedebeleid.

Artikelen en Bestuurlijke stukken

Artie in Haarlem >Betaalbaar wonen >

Door de ogen van anderen

“Artie is oprecht begaan met de mensen waarvoor zij zich inzet en daarom op haar plek in de Eerste Kamer. Ze ziet waar verandering nodig is en is onvoorstelbaar creatief om die beweging samen met anderen te realiseren.”

Jantien Hadders
Beleidsstrateeg

“Artie is op haar plek in de Eerste Kamer vanwege haar doortastendheid, haar gedrevenheid, haar inhoudelijke kennis van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en haar warme hart voor mensen.”

Diane Confurius
Senior Data Scientist

“Artie is gericht op zuiverheid van procedure en heeft oog voor alle belangen die bij de besluitvorming betrokken zijn.”

Irene Vonk Asscher
Emeritus hoogleraar Sociaal Recht

“Wij hebben in de Eerste Kamer een vrouw nodig die gedreven en oprecht voor recht vecht. Bij een directe verkiezing zou mijn stem daarom direct naar Artie gaan.”

Sharon Mahaboe
CFO Prowinko

“Artie heeft zich afgelopen zeven jaar met hart en ziel ingezet voor een socialer Haarlem.”

In de vorige periode heeft zij zich bijvoorbeeld hard gemaakt voor meer betaalbare woningen en meer mogelijkheden voor zelfbouw. Deze periode heeft zij geknokt voor extra geld om armoede te bestrijden en heeft zij initiatieven genomen om de hulpverlening voor mensen met schulden te verbeteren. Mooie resultaten, waar Artie trots op mag zijn!”

Jeroen Fritz
PvdA-fractievoorzitter
Uit Haarlems dagblad, 14 januari 2017

PvdA Actieplan: Betaalbaar wonen in Haarlem

Praat mee op Instagram

#LevensLessenNavigatie